Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα travel apps


Γεια σας και καλό μήνα!! Η άνοιξη είναι εδώ!!!!

Στην εποχή που ζούμε η τεχνολογία βρίσκεται παντού γύρω μας!! Γιατί λοιπόν να μην μας βοηθήσει και στα ταξίδια μας;; Πλέον σχεδόν όλοι έχουμε smartphones στα οποία μπορούμε να κατεβάσουμε εφαρμογές (apps) είτε έχουμε λογισμικό Android είτε iOS!!

Εδώ θα σας δείξω τα δικά μου αγαπημένα apps για ταξίδια τα οποία χρησιμοποιώ είτε συνέχεια είτε ανά καιρούς!!


-Apps των αεροπορικών εταιρειών: Έχω στο κινητό μου πάντα το app της Aegean Airlines και της Ryanair για να μπορώ να χαζεύω πτήσεις και προορισμούς!! Όταν ταξιδεύω αποθηκεύω και το boarding pass μου...για να το έχω εκτός από εκτυπώμενο και κάπου αλλού για σιγουριά!!

-Skyscanner: Η πασίγνωστη ιστοσελίδα έχει και εφαρμογή στο κινητό!! Πάλι τη χρησιμοποιώ ως χόμπι για να χαζεύω πτήσεις και να ονειρεύομαι ταξίδια....

-Trip Advisor: Το χρησιμοποιώ συνέεχεια, ακόμα για την πόλη της Αθήνας!! Κάνεις download την πόλη που σ'ενδιαφέρει, βάζεις στα αγαπημένα αυτά που θέλεις να κάνεις και να δεις: αξιοθέατα, εστιατόρια, καφέ και αυτό τα καρφιτσώνει και στο χάρτη άμα θέλεις να δεις πού είναι όλα αυτά!! Το πολύ καλό είναι ότι λειτουργεί offline!!

-Viber: Το αγαπημένο app που έχουμε σχεδόν όλοι στα κινητά μας!! Και αφού υπάρχει αυτό γιατί να χρεώνεσαι στο εξωτερικό για να μιλάς στα αγαπημένα σου πρόσωπα; Πλέον μιλώ με όλους μέσω του viber όταν βρίσκομαι σε ταξίδι και μειώνω κατά πολύ τα έξοδα επικοινωνίας μου! Εναλλακτικά υπάρχει το Whatsapp Messenger.

-XE Currency: Όταν βρίσκεσαι σε χώρα που δεν έχει το ευρώ ως νόμισμα, δεν θέλεις να βλέπεις πιο εύκολα την αντίστοιχη τιμή στο νόμισμα της χώρας; Η εφαρμογή λειτουργεί offline αποθηκεύοντας τις πιο πρόσφατες ισοτιμίες συναλλάγματος. Αντίστοιχα μπορείς να κατεβάσεις και την εφαρμογή Easy Currency Converter που είναι επίσης εύχρηστη!

-Foodspotting: Η αλήθεια είναι πώς η εικόνα συνήθως κερδίζει των άλλων αισθήσεων! Δεν θα ήταν λοιπόν τέλειο να υπάρχει μια εφαρμογή που σου δείχνει εικόνες πιάτων από εστιατόρια αντί απλά κριτικές; Τη βρήκες λοιπόν!!! Άλλος ένας τρόπος να βρίσκεις αυτό που θέλεις να φας εύκολα και....οπτικά!!! Και με συστάσεις βέβαια!

-Google Translate: Όλοι στην εποχή μας πάνω κάτω γνωρίζουμε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά!! Τί γίνεται όμως με άλλες γλώσσες; Ρώσικα, Ούγγρικα, Ρουμάνικα;; Με αυτή την εφαρμογή μεταφράζεις πανεύκολα αυτό που θες (πινακίδα στο δρόμο, μενού εστιατορίου κτλ), το Google δηλαδή το μεταφράζει άμεσα για σένα. Πολύ πρακτικό και χρήσιμο!! Φοβερή η επιλογή του εργαλείου Word Lens στην οποία στρέφεις την κάμερα προς αυτό που θέλεις να μεταφράσεις και σχεδόν αυτόματα το έχεις έτοιμο στα αγγλικά! Το ίδιο ισχύει και για ομιλία: μιλάς εσύ ή κάποιος άλλος και το μεταφράζει άμεσα στη γλώσσα που χρειάζεσαι. Ορίστε πώς θα συνεννοηθείς με τον κούκλο που γνώρισες στην Ιταλία ή πώς θα παραγείλεις φαγητό σε άπταιστα Τσέχικα!!

-Gate Guru: Ο προσωπικός σου βοηθός στα αεροδρόμια!! Χάρτες των terminals, κριτικές των εστιατορίων που βρίσκονται μέσα σε αυτά, μέσος χρόνος αναμονής σε κάθε security checkpoint...και άλλα. Δυστυχώς ακόμα στην εφαρμογή δεν υπάρχει το Αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' της Αθήνας!!!

-City Maps 2Go: Κατεβάζεις το χάρτη της πόλης ή και της χώρας που χρειάζεσαι και το χρησιμοποιείς offline!!

-Booking: Εννοείται πώς η γνωστή ιστοσελίδα αναζήτησης διαμονής έχει και app!!! Εύχρηστη και πολύ βοηθητική. Αν βέβαια ψάχνεις άμεσα για διαμονή, π.χ. είσαι σε roadtrip και χρειάζεσαι διαμονή για το ίδιο βράδυ, και δεν έχεις κλείσει από πριν γιατί αποφάσισες τελικά να διανυκτερεύσεις σε αυτή την πόλη που σε ξετρέλανε, η εφαρμογή Hotel Tonight με last minute deals θα σε σώσει!!

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν στο κινητό σας τηλέφωνο!!!


Έχετε να μου προτείνετε άλλα travel apps που χρησιμοποιείτε;;

Πένυ/Penny In Wanderland
XXX


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου