Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Στο ''Μουσείο του Χωριού'' (Village Museum/Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti) στο ΒουκουρεστιΣτο βόρειο τμήμα της πόλης του Βουκουρεστίου και στην άκρη του πάρκου Herastrau δημιουργήθηκε το 1936 το πολύ ενδιαφέρον ''Μουσείο του Χωριού''.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό μουσείο (το μεγαλύτερο μάλιστα των Βαλκανίων!!) με περισσότερα από 300 κτίσματα, δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε γωνιά της Ρουμανίας. Σχεδόν κάθε κατασκευή προέρχεται από διαφορετική περιοχή της χώρας (Transylvania, Oltenia, Dobrogea and Moldavia),  πολλά μάλιστα από τα κτίρια είναι αυθεντικά και μεταφέρθηκαν σε κομμάτια στον χώρο του μουσείου απευθείας από την ύπαιθρο!! Σπίτια, αγροτόσπιτα, εκκλησίες και ανεμόμυλοι, την ιστορία των οποίων μπορεί κάποιος να μάθει διαβάζοντας τις πλακέτες μπροστά από το καθένα. Το πιο παλιό σπίτι ανάγεται στον 17ο αιώνα.

Η ιδέα του συγκεκριμένου έργου ανήκει στον εθνογράφο Dimitrie Gusti, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα μουσείο το οποίο να αναπαριστά όσο το δυνατόν πιο ζωντανά τη ζωή στην ύπαιθρο. Για αυτό το λόγο το μουσείο είναι οργανωμένο σαν έναν κανονικό χωριό.

Ένας περίπατος στη ρουμάνικη ιστορία περιμένει όποιον περάσει την είσοδο του μουσείου! Και αξίζει πραγματικά!!


Ελάτε να κάνουμε μαζί τη βόλτα αυτή!! Ελπίζω να σας πείσω να το επισκεφτείτε!! Αν και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!!!Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε την ιστοσελίδα του μουσείου: Village Museum

Δεν είναι υπέροχο;; Stay tuned για επερχόμενα post για το Βουκουρέστι και άλλα!!

Πένυ/Penny In Wanderland
XXX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου