Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Μονοήμερη στη Δημητσάνα ΑρκαδίαςΤο Σάββατο που πέρασε βρέθηκα στη Δημητσάνα Αρκαδίας όπως κατάλαβες αν με ακολουθείς στα social media!!

Η εκδρομή διοργανώθηκε από την εταιρεία που δουλεύει η μητέρα μου με διάφορες δραστηριότητες να διαλέξουμε: rafting, πεζοπορία και περιήγηση!! Οι γονείς μου και ο αδερφός έκαναν rafting κι εγώ διάλεξα την περιήγηση που περιελάμβανε βόλτα στην πόλη της Δημητσάνας και επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης!

Βέβαια αν ήταν να ξαναπάμε έτσι, θα διάλεγα το rafting, γιατί όλοι πέρασαν υπέροχα!! Είναι πάντως κάτι που θέλω σίγουρα να δοκιμάσω!!

Τελικά την πόλη δεν καταφέραμε να την περπατήσουμε αρκετά, αλλά φυσικά και πρόλαβα να βγάλω τις απαραίτητες φωτογραφίες!! Σιγά μην έχανα!! Η Δημητσάνα είναι καρτποσταλική με πύργους, νερόμυλους και μπαρουτόμυλους!! Εδώ να σε πληροφορήσω πως κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 αποτελούσε το σημαντικότερο κέντρο ανεφοδιασμού σε μπαρούτι! Θα την αγαπήσεις σίγουρα!!

Πήρε το μάτι μου κι ένα πολύ cute καφέ, αλλά δεν πρόλαβα να πιώ καφεδάκι εκεί!! Λέγεται ''Κάτω από το ρολόι'' και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Την επόμενη φορά θα κάτσω σίγουρα!! Είναι και wine bar, επομένως αν σκέφτεσαι να επισκεφτείς την Δημητσάνα και μείνεις κιόλας, μπορείς το βράδυ να πιείς και το ποτάκι σου!!


Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Αξίζει να περάσεις μια βόλτα και από το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης που βρίσκεται 2χλμ. από την Δημητσάνα!! Τα αναστηλωμένα κτήρια ενός νερόμυλου με τη συστεγασμένη νεροτριβή, ενός βυρσοδεψείου με την κατοικία του βυρσοδέψη και ενός μπαρουτόμυλου σε μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και ζωντανεύουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα της προβιομηχανικής κοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς: ΠΙΟΠ


Έχεις επισκεφτεί την Δημητσάνα;; Περιμένω τις εντυπώσεις σου!!!

Πένυ/Penny In Wanderland
XXX

2 σχόλια:

  1. Ματίνα Γάτσιου9 Νοεμβρίου 2016 - 12:38 μ.μ.

    Την έχω επισκεφτεί 2 φορές και τις δυο φορές ήταν μονοήμερη αλλά πιστεύω ότι είναι υπέροχη και για ένα ΣΚ!!!Την 1η φόρα που ήμουν πιο μικρή είχα πάει και στο υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης!Προσπαθώ να θυμηθώ την 2η φορά όπου την επισκέφτηκα πριν 6 χρόνια το καφέ όπου είχαμε κάτσει πρέπει να ήταν το Κάτω από το Ρολόι δεν είμαι σίγουρη αλλά από μια φωτογραφία που έχω από το εσωτερικό του μου το θυμίζει!Αξίζει να την επισκεφτείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή